NL . EN

Familiaal bedrijf wordt deel van prominente IT-speler in Benelux en Frankrijk

STATUS

Deelneming sinds 2020

SECTOR

IT services

OMZET

150 miljoen euro

Omzet in het jaar 2020
25 M
  • Sterke afhankelijkheid van oprichter
  • Historisch belang hardware en support
Omzet in het jaar 2023
150 M
  • Oplossing opvolgingsproblematiek
  • Versnelde overgang naar cloud services
  • Versterking organisatie
  • Integratie van System Solutions in Trustteam om een absolute powerhouse in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk te creëren

Ondanks een leidende positie als IT-dienstverlener in Luxemburg, zag System Solutions zich geconfronteerd met een aantal belangrijke uitdagingen. Een sterke afhankelijkheid van de oprichter, een te groot belang van verkoop van hardware. een zwak rapportagesysteem en een rendabiliteit die ruimte liet voor verbetering waren factoren die een rem zetten op de groei. Dynamica zorgde voor versterking van het team, betere financiële inzichten, belangrijke investeringen in cloud en een buy & build-traject dat snel leidde tot resultaat. 

Genomen acties

Onder impuls van Dynamica evolueerde System Solutions van een aanbieder van hardware en support naar een cloud service provider. Hiertoe werd zwaar geïnvesteerd in de 2 eigen state-of-the-art datacenters. Het dienstenaanbod werd bovendien verder gediversifieerd door de lancering van nieuwe producten, o.a. op het gebied van security en detachering van IT experts. System Solutions zette ook een nieuw salesteam op in België en voerde een duidelijkere rapportering in.

Ook binnen System Solutions werd een buy & build-traject opgezet om de externe groei aan te zwengelen en de activiteiten in België en Frankrijk te versterken. In plaats van zelf targets over te nemen, mondde dit proces deze keer uit in een fusie van System Solutions met Trustteam, een grotere speler die vooral sterk staat in België en Frankrijk. Naast een oplossing voor de successieproblematiek van System Solutions, brengt deze inbreng synergiën mee waarvan beide bedrijven zullen kunnen profiteren. Dynamica zal voortaan als mede-investeerder en vanuit de Raad van Bestuur verder meewerken aan de groei van de volledige groep. Die fusie, die veel meer mogelijkheden biedt aan zowel klanten als medewerkers, maakt van de nieuwe groep één grote, prominente speler in de Benelux en Frankrijk.

Resultaat

De omzet van System Solutions steeg van 25 miljoen euro in 2020 naar 35 miljoen in 2022. Het bedrijf telt vandaag zo’n 100 medewerkers in de Benelux en Frankrijk. De recente fusie creëert een leidende speler met meer dan 500 medewerkers in het leveren van IT-infrastructuur en -diensten in België, Nederland en Frankrijk.

www.systemsolutions.com

ONZE ANDERE CASE STUDIES