Als ik beloftes maak aan een klant, weet ik dat we die zullen waarmaken.

— Theo Ghoos
 
Foresco Industrial Packaging
 

Vaarwel reus op lemen voeten

Foresco Packaging - Een marktleider die verlieslatend was in een winstgevende sector. Toen Cedric en Jan in 2009 toenadering zochten tot het bedrijf was er duidelijk nood aan een nieuwe dynamiek. Acht jaar na de intrede van Dynamica is de omzet met de helft gegroeid tot 27 miljoen euro. De winstbalans kleurde al na één jaar positief.

Een anekdote zegt veel. Theo Ghoos, huidig sales director bij Foresco Packaging, zou op maandag zijn ontslag indienen. Gelukkig werd het bedrijf op donderdag overgenomen door Dynamica. "Een salesapparaat kan pas succesvol zijn als de productie en ondersteuning ook succesvol is." Daar wrong het schoentje.

Tot Cedric en Jan de zaak overnamen met een groei- en investeringsplan. Binnen enkele maanden stond het bedrijf weer op de rails.

Theo GHoos

"De ingrepen van Jan en Cedric waren duidelijk: meer professionalisering. Zo kwam er snel een vernieuwd ERP-systeem om het hele sales- en productieproces beter op elkaar af te stemmen. Intussen werden ook drie concurrenten/collega's overgenomen waardoor we toegang kregen tot nieuwe markten. De overnames zijn vandaag volledig geïntegreerd in het bedrijf."

Haast dagelijks staat Theo in contact met Jan. "Dat is een groot contrast met vroeger. Toen stond ik er bijna alleen voor. Nu kunnen we snel schakelen en beslissingen nemen die gedragen worden. De hele organisatie is erop ingesteld. In onze sector is snel handelen essentieel. Cedric en Jan maken dat mogelijk. Het maakt mijn job veel gemakkelijker: als ik beloftes maak aan een klant, weet ik dat we die zullen waarmaken."