//www.dynamica.be/uploads/
over ons

Dynamica investeert in bedrijven met groeiambitie

Investeren en kansen creëren. Als investeringsgroep injecteren we kennis, tijd en eigen kapitaal in bestaande bedrijven en vastgoed. Zowel in groeisectoren als traditionele industrieën. Met private middelen, rechtstreeks contact en een directe aanpak tillen we investeringen naar een hoger niveau.

  Directe aanpak

  Twee partners die met eigen middelen en kennis bedrijven doen groeien. Dat is Dynamica. En wat de uitdaging ook is: Dynamica is altijd all-in. "We zijn persoonlijk betrokken in elke stap van het verhaal.

  We staan niet aan de zijlijn: we werken rechtstreeks samen, investeren enkel eigen middelen en pakken de zaken in eigen handen."

  Partner op lange termijn

  Een structurele samenwerking op lange termijn is de basis van elke investering. Dynamica is geen tijdelijke passant.

  Met voldoende bijkomend te investeren kapitaal hanteren we een strategie van duurzame groei, zowel organisch maar ook vaak versneld door add-on overnames.

  Flexibel ondernemen

  Succesvol ondernemen is een kwestie van snel en flexibel inspelen op mogelijkheden. Als meerderheidspartij of als onderdeel van een management buy in of -buy out: elke vorm van samenwerking is mogelijk. Zolang het kort op de bal is en hands-on.

  Duidelijke strategie

  Snelle beslissingen voor een snelle groei. Nieuwe strategieën worden snel goedgekeurd en accuraat uitgevoerd. Ja, we houden van een no-nonsense aanpak.

  Als private investeerder hebben we die vrijheid, zonder bureaucratie of hiërarchie.

  Eigen energie en kapitaal

  Cedric De Quinnemar en Jan Ponnet zijn de drijvende krachten achter Dynamica. Met jarenlange ervaring als investeerder, ondernemer en adviseur zetten ze hun kennis en energie in om met eigen middelen bedrijven te laten groeien. Sinds Cedric en Jan elkaar ontmoetten aan INSEAD vormen de gedreven entrepreneurs een complementaire tandem.

Wie is Dynamica

Twee gedreven ondernemers met een no-nonsense aanpak. Dynamica combineert eigen kapitaal met het actief delen van kennis en een grote drang naar het creëren van meerwaarde. Cedric De Quinnemar en Jan Ponnet zijn de stichtende partners. Dynamica is hun manier om met beredeneerde durf en een focus op efficiëntie bedrijven tot hun volle potentieel te laten uitgroeien.

 
CEDRIC DE QUINNEMAR

Tot 2009 stond Cedric als CFO en CEO aan het hoofd van IVC Group, een Belgische producent van vloerbekleding. Eerder werkte hij vijf jaar in Londen als M&A-specialist bij UBS. Van opleiding is hij handelsingenieur en master in Finance.

Hij behaalde een MBA aan INSEAD.

Jan Ponnet

Vanuit België, Nederland en de Verenigde Staten werkte Jan negen jaar lang voor Bain & Company. Als strategieconsultant werd hij er Principal, gespecialiseerd in groeistrategieën en efficiëntieverbeteringen. Jan is burgerlijk ingenieur en master in TEW.

Hij behaalde een MBA aan INSEAD.

Great things in business are never done by one person. They're done by a team of people.

— Steve Jobs