Nieuws

Dynamica is dagelijks in de weer om haar bedrijven verder te ontwikkelen. Een aantal markante nieuwsfeiten bundelen we hieronder.

 • 30.12.2022
  Dongen Pallets in handen van Foresco

  Dongen Pallets is een familiebedrijf met een geschiedenis van 60 jaar. De bedrijfsactiviteiten bestaan uit het produceren van houten pallets, exportkisten en industriële verpakkingen, het inspecteren en repareren van pallets en het leveren van maatwerk houten verpakkingsoplossingen. Het bedrijf haalt ca EUR 50M omzet.

  De overname omvat alle businessunits, het vastgoed, de productiemiddelen, de energiecentrale en de ca. 100 medewerkers. 

 • 20.12.2022
  Foresco neemt PKF Pallets over

  PKF levert pallets en vlonders in de Benelux met ongeveer 125 mensen, en dit sinds 1955.

  De jaarlijkse productiecapaciteit bedraagt circa 5 miljoen pallets in erg veel verschillende modellen. Door de centrale ligging van de 2 locaties in het Zuid-Westen van Nederland kan PKF haar klanten uitstekend bedienen.

  PKF draagt betrouwbaarheid, innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel.

 • 16.11.2022
  Pro-Motion vervoegt de Arseus Groep

  Het Nederlandse Pro-Motion Medical is distributeur van producten voor orthopedie en traumatologie. Met een 20-tal werknemers wordt een omzet van EUR 6M gehaald.

  Door de deal kan Arseus Medical de orthopedieactiviteiten in België uitbreiden naar Nederland.

  Het volledige team inclusief oprichter Evert-Jan van der Kamp blijft aan boord.

  Meer info over Pro-Motion op de website.

 • 04.11.2022
  Foresco neemt Palettencentrale over

  Palettencentrale, met 3 vestigingen te Stabroek, Puurs en Diest, is een toonaangevende sorteerder-hersteller van houten pallets. In 2021 realiseerde het bedrijf een omzet van EUR 14M, met een gezonde rentabiliteit.

  Dankzij deze overname versterkt Foresco haar aanbod in het groeiende segment van palletherstellingen en -hergebruik.

  Lees het persbericht hieronder.

     Download pdf
 • 02.09.2022
  Rycobel slaat de handen in elkaar met Optimus & ELS

  Voortaan bestaat de groep uit 60 medewerkers die instaan voor een omzet van meer dan EUR 25M.

  Optimus Instruments staat bekend voor verkoop en onderhoud van apparatuur voor de farmaceutische, petrochemische en biochemische sectoren.

  ELS is een onafhankelijk after-sales service bedrijf dat kalibraties, verificaties en service uitvoert onder accreditatie van ISO 17025.

 • 29.11.2021
  Foresco Group neemt Corpack over

  Corpack, opgericht in 1994, is een golfkartonproducent gevestigd in Beveren die allerhande transportverpakkingen produceert.

  Met een erg divers klantenbestand, EUR 18M omzet en 45 medewerkers zal Corpack zelfstandig binnen de groep blijven functioneren. Maar de overname biedt ook de mogelijkheid om voortaan houten verpakking aan Corpack klanten te bieden.

  De continuïteit van Corpack op lange termijn is aldus gewaarborgd. Van de beide oprichters draagt Manu De Vos zijn taken over, en blijft Eric Geerts aan boord als algemeen directeur.

  Meer info over Corpack op de website.

     Download pdf
 • 09.11.2021
  Heart Medical vervoegt de Arseus Groep

  Heart Medical is Benelux distributeur op het gebied van interventionele (pediatrische) cardiologie, interventionele radiologie en cardio-thoracale chirurgie.

  Het gamma van Heart sluit naadloos aan bij de producten van Arseus dochter DMB Medical. Beide teams zullen nauw samenwerken na de transactie en zo de volledige Benelux bewerken met een volledig gamma. Aandeelhouder Transequity blijft aan boord.

  Meer info over Heart op de website.

 • 29.10.2021
  Rycobel groep breidt verder uit

  MacBen / Betonadvies Gijko zijn sinds vele jaren een trouwe partner van de bouwsector. Ze bieden (i) verkoop, ondersteuning, onderhoud en kalibratie van testapparatuur voor bouwmaterialen, en (ii) advies diensten met betrekking tot beton.

  Alle medewerkers en de vestigingen in België en Nederland blijven actief en zullen verder worden uitgebouwd.

 • 15.10.2021
  Keiser maakt voortaan deel uit van Arseus Medical Group

  Keiser is toonaangevend in pneumatische fitness-, revalidatie en bewegingsbevorderende apparatuur. Dit unieke pneumatische principe maakt het voor iedereen mogelijk om op eigen niveau te trainen: jong en oud, atleet en patiënt. De producten worden bv wereldwijd in de meerderheid van professionele sportclubs gebruikt.

  Deze samenwerking past in de strategie van zowel Keiser BV en GmbH als van Arseus Medical. Alleen de beste kwaliteit kan in fitness, performance coaching, revalidatie of fysiotherapie voor de beste resultaten zorgen.

  Meer info over het Keiser gamma op de website.

 • 30.08.2021
  Foresco Group neemt Lapack over

  Lapack, met 3 vestigingen in Nederland, 1 in Duitsland en 1 in België, is een toonaangevende producent van exportverpakkingen en op maat gemaakte pallets. Bovendien heeft Lapack een sterke positie als sorteerder-hersteller van gebruikte poolpallets. In 2020 haalde het bedrijf een omzet van EUR 25M.

  Deze overname past in de actieve consolidatiestrategie van Foresco. Dankzij de acquisitie groeit de omzet van de groep naar EUR 200M en verstevigt ze zo haar positie als belangrijkste aanbieder van houten pallets, exportverpakkingen, inpakdiensten en palletrecyclage in de Benelux.

     Download pdf
 • 14.06.2021
  Dynamica stapt in Systems Solutions

  System Solutions is een allround ICT provider met vestigingen in Luxemburg, Frankrijk en België. De groep bestaat 25 jaar en haalt meer dan EUR 34M omzet met 75 medewerkers. System Solutions levert IT diensten aan een brede waaier van sectoren en bedrijven - onder andere aan de financiële sector, waardoor het bedrijf gecertifieerd is als 'PSF Niveau 1' door CSSF in Luxemburg.

  Dynamica wil het groeipad van het bedrijf verderzetten, zowel organisch als via buy & build. Robert Roux blijft als mede-aandeelhouder en CEO aan boord. 

  Link naar de website en hieronder naar het persbericht.

     Download pdf
 • 09.06.2021
  Rycobel breidt uit in België en Duitsland

  Dankzij de overname van Metil in België breidt Rycobel haar gamma uit met gespecialiseerde meet- en weeginstrumenten voor kwaliteitscontrole. 

  Tegelijk koopt Rycobel haar Duitse distributeur over waardoor de Duitse markt voortaan rechtstreeks zal worden bewerkt.

  In zowel Benelux, Frankrijk als Duitsland heeft Rycobel nu eigen sales en service teams. 

 • 22.03.2021
  Foresco Group neemt Paletco over

  Foresco Group breidt verder uit met de overname van sectorgenoot Paletco. Deze overname past perfect in de actieve consolidatiestrategie van Foresco. Dankzij de acquisitie groeit de omzet naar EUR 150M en verstevigt de groep zo haar positie als belangrijkste aanbieder van pallets en op maat gemaakte verpakkingen in hout en karton in de Benelux.

  Net zoals Foresco, draagt Paletco de waarden betrouwbaarheid, flexibiliteit, en professionaliteit hoog in het vaandel. De groep zet sterk in op verantwoord ondernemen. Zo is al het hout dat verwerkt wordt afkomstig van aantoonbaar duurzaam beheerde bossen. In de speciaal uitgeruste recyclage-sites worden gebruikte pallets hersteld en opnieuw op de markt gebracht. Resthout wordt als biomassa gebruikt.

  Lees hieronder het volledige persbericht.

     Download pdf
 • 04.01.2021
  BlooMedical
  BlooMEDical treedt toe tot de Arseus Medical Group

  BlooMEDical is al jaren vaste partner voor hoogwaardige producten en apparatuur binnen de medische en esthetische wereld. In hun gamma vinden we toonaangevende exclusieve merken zoals Mentor J&J (borstprotheses) en Alma Lasers. 

  Deze samenwerking past in de strategie van beide partners. Als Benelux topspeler in de distributie van medische en paramedische producten, wil Arseus Medical dé innovatieve partner zijn voor de zorgsector en haar klanten de beste merken in hun domein bieden. 

  BlooMEDical heeft haar hoofdzetel in Nederland maar runt een echte Benelux organisatie.

  Bezoek de website via deze link.

 • 12.11.2020
  Dynamica stapt in Rycobel

  Rycobel levert apparatuur om producten te meten in kwaliteitslaboratoria en om productieprocessen te verbeteren, alsook alle ondersteunende diensten volgens ISO 17025.

  Naast een distributie gamma, heeft Rycobel een eigen gamma ontwikkeld onder de naam Rycolab.

  Het bedrijf bestaat meer dan 50 jaar, haalt een omzet van +/- 15M euro en stelt 25 mensen te werk.

  Samen met management zal de historische groei verder worden gezet, zowel organisch als via buy & build.

  Bezoek de website hier.

 • 09.09.2020
  Foresco Faber
  Foresco breidt fors uit in Nederland

  Foresco en Faber Halbertsma hebben een akkoord bereikt over de overname van 4 Nederlandse en Belgische palletproductiebedrijven (Faber Pallets, Phoenix Pallets, Packaging Partners en Pasec).

  Faber Halbertsma wil zich voortaan uitsluitend toeleggen op haar Europese pooling activiteiten in verpakking.

  200 medewerkers en alle bestaande operaties inclusief vastgoed maken de overstap naar Foresco. 

  Dankzij de bijkomende EUR 60M omzet, groeit de Foresco groep verder tot een leidinggevende Benelux speler in houten pallets en verpakkingen met EUR 125M omzet.

  Het volledige persbericht vindt u hier.

 • 24.04.2020
  Arifal - Foresco
  Arifal vervoegt de Foresco Packaging groep

  Foresco Packaging breidt opnieuw uit met de overname van sectorgenoot Arifal. Dankzij de acquisitie groeit de omzet naar EUR 65M en verstevigt de groep zo haar marktleiderspositie.

  Arifal, met vestigingen in Genk en Beringen, is een toonaangevende producent van nieuwe en gerecycleerde houten paletten. Het bedrijf is sterk geautomatiseerd en stelt 35 mensen te werk.

  De overnamegesprekken met Arifal werden reeds voor de Covid-19 crisis aangegaan. Het is een weloverwogen keuze om de transactie nu toch te laten doorgaan. Zo kan de huidige periode gebruikt worden om Arifal te integreren in de rest van de groep, waarbij alle personeel aan de slag zal blijven.

  Lees hieronder het volledige persbericht.

     Download pdf
 • 09.01.2020
  Foresco Royer
  Foresco Packaging neemt Group Royer over

  De gezamenlijke groep wordt zo met EUR 55M omzet de grootste aanbieder van op maat gemaakte verpakkingen in hout en karton in België en Zuid-Nederland. Met deze overname wordt proactief ingezet op een verdere consolidatie van de sector.

  De bedrijven zijn erg complementair. Group Royer legt eerder de focus op machinale productie van op maat gemaakte palletten; Foresco Packaging eerder op kleinere series en dus vaak met de hand gemaakte palletten, kisten, kratten, hout-karton combinaties en bijhorende inpakdiensten.

  De groep produceert op jaarbasis ettelijke miljoenen palletten, kisten, kratten en dozen en stelt ongeveer 250 mensen te werk.

  Lees hieronder het volledige persbericht.

     Download pdf
 • 31.10.2019
  Barbecook - LivWise
  Barbecook en LivWise slaan de handen in elkaar

  LivWise zet haar groei verder met de overname van het Belgische merk Barbecook. Barbecook bestaat reeds 35 jaar en is één van de grootste spelers op het gebied van barbecues.

  Met de overname van dit prachtig Belgisch merk hoopt LivWise zijn marktpositie in de Benelux alsook internationaal verder te versterken.

  De toevoeging van Barbecook als in-housemerk zorgt voor een stevige groei in het aanbod van LivWise. Ook heel wat personeelsleden van Barbecook maken de verhuis van Kortrijk naar Deinze. Zo blijft de kennis en know-how bewaard en kan er samen gewerkt worden aan een bloeiende toekomst voor het merk binnen Livwise.

  www.barbecook.com

 • 05.01.2019
  eXmedical
  eXmedical wordt deel van Arseus Medical

  Met deze overname biedt Arseus Medical nu ook oplossingen voor hand- en voetchirurgie, zowel implantaten als de bijhorende instrumenten.

  eXmedical streeft voortdurend naar de nieuwste innovaties, om top kwaliteit en performantie aan te bieden alsook een perfect eindresultaat voor zowel chirurg als patiënt.

  De internationale partners die eXmedical vertegenwoordigt, zoals in2bones & Groupe Lépine, passen perfect binnen de Arseus Medical filosofie.

  Binnen de grotere groep zal eXmedical zich nu nog meer kunnen toeleggen op verdere groei.

  www.exmedical.be

 • 03.10.2018
  Point-Virgule
  Dynamica stapt in LivWise

  LivWise, opgericht in 1995, voert een rijk assortiment aan onmisbare keuken- en woonaccessoires. 

  Naast de eigen sterke merken Point-Virgule, Dotz en Rixx, is LivWise verdeler van toonaangevende namen zoals Sistema, Kilner, Chroma, Crushgrind en vele andere.

  Dankzij een eigen magazijn van 8.000m² staat LivWise garant voor kwaliteit, betrouwbare service en snelle levering.

  Met de instap van 2 nieuwe partners bereidt LivWise zich voor op een toekomst van verdere groei en internationalisering, zowel organisch als via overnames. Zo werd tegelijk met de instap de overname aangekondigd van Anbel, sinds meer dan 40 jaar actief met een aantal topmerken.

  www.livwise.be

 • 28.06.2018
  Arseus Medical neemt Lameris Group over

  Lameris verdeelt producten voor critical care (pijntherapie, monitoring, biotechniek en DVT-preventie), point-of-care (glucose, lactaat, hematologie, bloedgassen en staalname), en diagnostica (serologie, parasitologie en tests voor snelle screening) aan ziekenhuizen, zorghuiscentra en revalidatiecentra.

  Het productgamma is erg complementair met Arseus Medical, waardoor het high tech productaanbod voor klanten nog vollediger zal worden. 

  Lameris stelt een 20-tal mensen tewerk die de Arseus familie komen versterken.

  Lees hieronder het volledige persbericht.

     Download pdf
 • 07.07.2017
  Arseus Medical neemt de distributie en service activiteiten over van Axamed

  Als medische distributeur verdeelt Axamed een compleet gamma van consumables en investeringsgoederen voor ziekenhuizen, psychiatrische instellingen en rusthuizen.

  Het gamma omvat leidende producten op gebied van revalidatie, wondverzorging, tilliften, linnenwagens, bad- en douchesystemen etc.

  Axamed sluit daarom erg mooi aan bij de huidige distributie activiteiten van Arseus Medical. De logistieke operaties en technische dienst worden dan ook geïntegreerd in de site Bornem. De overname van Axamed brengt meer dan 10 mensen mee naar Arseus Medical.

 • 06.07.2017
  GIMV stopt groeikapitaal in Arseus Medical

  GIMV neemt voor 15 miljoen euro een belang in Arseus Medical.

  GIMV wil zo Arseus Medical ondersteunen om de komende jaren verder te groeien en uit te breiden naar aanpalende markten. Het bedrijf heeft de ambitie om een leidende rol te spelen als consolidator in de gefragmenteerde Benelux markt.

  Sinds de instap van Dynamica in 2014, heeft Arseus Medical ondertussen al 4 add-on overnames gerealiseerd.

  Hieronder kunt u het volledige persbericht lezen.

     Download pdf
 • 14.06.2017
  Samen sterker: Terre Bleue neemt Gigue over

  Belgische modemerken Terre Bleue en Gigue bundelen de krachten om internationaal te kunnen doorbreken. Beide merken willen zo hun positie in de markt verder uitbouwen en hun geloof in de toekomst van de Belgische mode onderstrepen.

  De samenwerking tussen Terre Bleue en Gigue zal de positie van de twee Belgische modemerken nog versterken in het nationale en internationale modelandschap.

  Lees meer via deze link

 • 31.05.2017
  Arseus Medical bundelt bandagisterie activiteiten samen met Medeios

  Medeios levert bandagisterie oplossingen op gebied van mobiliteit en orthopedie. Klanten zijn ziekenhuizen en zorginstellingen, maar ook de thuisverpleging en particulier worden verzorgd via samenwerking met een aantal vooraanstaande ziekenfondsen.

  Dankzij eigen logistiek en verstrekkers wordt een optimale dienstverlening gegarandeerd. Medeios stelt een 10-tal mensen te werk.

  Met deze overname versterkt Arseus Medical haar aanbod en haar geografische dekking in België op gebied van bandagisterie diensten.

  Medeios