Nieuws

Dynamica is dagelijks in de weer om haar bedrijven verder te ontwikkelen. Een aantal markante nieuwsfeiten bundelen we hieronder.

 • 09.09.2020
  Foresco Faber
  Foresco breidt fors uit in Nederland

  Foresco en Faber Halbertsma hebben een akkoord bereikt over de overname van 4 Nederlandse en Belgische palletproductiebedrijven (Faber Pallets, Phoenix Pallets, Packaging Partners en Pasec).

  Faber Halbertsma wil zich voortaan uitsluitend toeleggen op haar Europese pooling activiteiten in verpakking.

  200 medewerkers en alle bestaande operaties inclusief vastgoed maken de overstap naar Foresco. 

  Dankzij de bijkomende EUR 60M omzet, groeit de Foresco groep verder tot een leidinggevende Benelux speler in houten pallets en verpakkingen met EUR 125M omzet.

  Het volledige persbericht vindt u hier.

 • 24.04.2020
  Arifal - Foresco
  Arifal vervoegt de Foresco Packaging groep

  Foresco Packaging breidt opnieuw uit met de overname van sectorgenoot Arifal. Dankzij de acquisitie groeit de omzet naar EUR 65M en verstevigt de groep zo haar marktleiderspositie.

  Arifal, met vestigingen in Genk en Beringen, is een toonaangevende producent van nieuwe en gerecycleerde houten paletten. Het bedrijf is sterk geautomatiseerd en stelt 35 mensen te werk.

  De overnamegesprekken met Arifal werden reeds voor de Covid-19 crisis aangegaan. Het is een weloverwogen keuze om de transactie nu toch te laten doorgaan. Zo kan de huidige periode gebruikt worden om Arifal te integreren in de rest van de groep, waarbij alle personeel aan de slag zal blijven.

  Lees hieronder het volledige persbericht.

     Download pdf
 • 09.01.2020
  Foresco Royer
  Foresco Packaging neemt Group Royer over

  De gezamenlijke groep wordt zo met EUR 55M omzet de grootste aanbieder van op maat gemaakte verpakkingen in hout en karton in België en Zuid-Nederland. Met deze overname wordt proactief ingezet op een verdere consolidatie van de sector.

  De bedrijven zijn erg complementair. Group Royer legt eerder de focus op machinale productie van op maat gemaakte palletten; Foresco Packaging eerder op kleinere series en dus vaak met de hand gemaakte palletten, kisten, kratten, hout-karton combinaties en bijhorende inpakdiensten.

  De groep produceert op jaarbasis ettelijke miljoenen palletten, kisten, kratten en dozen en stelt ongeveer 250 mensen te werk.

  Lees hieronder het volledige persbericht.

     Download pdf
 • 31.10.2019
  Barbecook - LivWise
  Barbecook en LivWise slaan de handen in elkaar

  LivWise zet haar groei verder met de overname van het Belgische merk Barbecook. Barbecook bestaat reeds 35 jaar en is één van de grootste spelers op het gebied van barbecues.

  Met de overname van dit prachtig Belgisch merk hoopt LivWise zijn marktpositie in de Benelux alsook internationaal verder te versterken.

  De toevoeging van Barbecook als in-housemerk zorgt voor een stevige groei in het aanbod van LivWise. Ook heel wat personeelsleden van Barbecook maken de verhuis van Kortrijk naar Deinze. Zo blijft de kennis en know-how bewaard en kan er samen gewerkt worden aan een bloeiende toekomst voor het merk binnen Livwise.

  www.barbecook.com

 • 05.01.2019
  eXmedical
  eXmedical wordt deel van Arseus Medical

  Met deze overname biedt Arseus Medical nu ook oplossingen voor hand- en voetchirurgie, zowel implantaten als de bijhorende instrumenten.

  eXmedical streeft voortdurend naar de nieuwste innovaties, om top kwaliteit en performantie aan te bieden alsook een perfect eindresultaat voor zowel chirurg als patiënt.

  De internationale partners die eXmedical vertegenwoordigt, zoals in2bones & Groupe Lépine, passen perfect binnen de Arseus Medical filosofie.

  Binnen de grotere groep zal eXmedical zich nu nog meer kunnen toeleggen op verdere groei.

  www.exmedical.be

 • 03.10.2018
  Point-Virgule
  Dynamica stapt in LivWise

  LivWise, opgericht in 1995, voert een rijk assortiment aan onmisbare keuken- en woonaccessoires. 

  Naast de eigen sterke merken Point-Virgule, Dotz en Rixx, is LivWise verdeler van toonaangevende namen zoals Sistema, Kilner, Chroma, Crushgrind en vele andere.

  Dankzij een eigen magazijn van 8.000m² staat LivWise garant voor kwaliteit, betrouwbare service en snelle levering.

  Met de instap van 2 nieuwe partners bereidt LivWise zich voor op een toekomst van verdere groei en internationalisering, zowel organisch als via overnames. Zo werd tegelijk met de instap de overname aangekondigd van Anbel, sinds meer dan 40 jaar actief met een aantal topmerken.

  www.livwise.be

 • 28.06.2018
  Arseus Medical neemt Lameris Group over

  Lameris verdeelt producten voor critical care (pijntherapie, monitoring, biotechniek en DVT-preventie), point-of-care (glucose, lactaat, hematologie, bloedgassen en staalname), en diagnostica (serologie, parasitologie en tests voor snelle screening) aan ziekenhuizen, zorghuiscentra en revalidatiecentra.

  Het productgamma is erg complementair met Arseus Medical, waardoor het high tech productaanbod voor klanten nog vollediger zal worden. 

  Lameris stelt een 20-tal mensen tewerk die de Arseus familie komen versterken.

  Lees hieronder het volledige persbericht.

     Download pdf
 • 07.07.2017
  Arseus Medical neemt de distributie en service activiteiten over van Axamed

  Als medische distributeur verdeelt Axamed een compleet gamma van consumables en investeringsgoederen voor ziekenhuizen, psychiatrische instellingen en rusthuizen.

  Het gamma omvat leidende producten op gebied van revalidatie, wondverzorging, tilliften, linnenwagens, bad- en douchesystemen etc.

  Axamed sluit daarom erg mooi aan bij de huidige distributie activiteiten van Arseus Medical. De logistieke operaties en technische dienst worden dan ook geïntegreerd in de site Bornem. De overname van Axamed brengt meer dan 10 mensen mee naar Arseus Medical.

 • 06.07.2017
  GIMV stopt groeikapitaal in Arseus Medical

  GIMV neemt voor 15 miljoen euro een belang in Arseus Medical.

  GIMV wil zo Arseus Medical ondersteunen om de komende jaren verder te groeien en uit te breiden naar aanpalende markten. Het bedrijf heeft de ambitie om een leidende rol te spelen als consolidator in de gefragmenteerde Benelux markt.

  Sinds de instap van Dynamica in 2014, heeft Arseus Medical ondertussen al 4 add-on overnames gerealiseerd.

  Hieronder kunt u het volledige persbericht lezen.

     Download pdf
 • 14.06.2017
  Samen sterker: Terre Bleue neemt Gigue over

  Belgische modemerken Terre Bleue en Gigue bundelen de krachten om internationaal te kunnen doorbreken. Beide merken willen zo hun positie in de markt verder uitbouwen en hun geloof in de toekomst van de Belgische mode onderstrepen.

  De samenwerking tussen Terre Bleue en Gigue zal de positie van de twee Belgische modemerken nog versterken in het nationale en internationale modelandschap.

  Lees meer via deze link

 • 31.05.2017
  Arseus Medical bundelt bandagisterie activiteiten samen met Medeios

  Medeios levert bandagisterie oplossingen op gebied van mobiliteit en orthopedie. Klanten zijn ziekenhuizen en zorginstellingen, maar ook de thuisverpleging en particulier worden verzorgd via samenwerking met een aantal vooraanstaande ziekenfondsen.

  Dankzij eigen logistiek en verstrekkers wordt een optimale dienstverlening gegarandeerd. Medeios stelt een 10-tal mensen te werk.

  Met deze overname versterkt Arseus Medical haar aanbod en haar geografische dekking in België op gebied van bandagisterie diensten.

  Medeios