Enkele Case Studies

Bedrijven met groei- of verbeterpotentieel. Daar kiezen we voor. Ongeacht de sector investeren we in ondernemingen en projecten met een verhaal en een toekomst.

Foresco Packaging

STATUS

Deelneming sinds 2009

SECTOR

Industriële verpakkingen (productie)

OMZET

80 miljoen euro

ACTIES

Van verouderd familiebedrijf naar een duurzame groei. Inclusief zes add-on overnames. Dankzij een ambitieuze en professionele aanpak is Foresco uitgebouwd tot duidelijke marktleider in op maat gemaakte transportverpakking (kisten, kratten, palletten in hout en karton).

www.foresco.be

Lees getuigenis

Phoenix Pallets

STATUS

Deelneming sinds 2020

SECTOR

Houten pallets & verpakkingen (productie)

OMZET

70 miljoen euro

ACTIES

Carve-out van 4 Nederlandse en Belgische palletproductiebedrijven (Phoenix Pallets, Faber Pallets, Packaging Partners en Pasec). De Belgische tak wordt geïntegreerd in Foresco; de Nederlandse tak blijft standalone opereren. De volledige groep wordt hiermee nog duidelijker één van de grootste Benelux producenten van houten verpakkingen.

www.foresco.eu/foresco-group/phoenix-pallets

Arseus Medical

STATUS

Deelneming sinds 2014

Sector

Medische apparatuur (distributie)

Omzet

50 miljoen euro

Acties

Carve-out uit internationale corporate, gevolgd door lange-termijn investeringen ter versterking van de organische groei en verschillende add-on overnames. Het resultaat is marktleiderschap in diverse niches van de distributie in de gezondheidszorg. Sinds 2017 is GIMV mede-eigenaar, met als doel de buy and build strategie en internationale expansie te versnellen.  

www.arseus-medical.be

Lees getuigenis

LivWise

STATUS

Deelneming sinds 2018

SECTOR

Kook- en woonaccessoires (productie en distributie)

OMZET

25 miljoen euro

ACTIES

Versnellen van groeistrategie door verdere uitbouw en internationalisering van eigen merken (Point-Virgule en Barbecook), ondersteund door schaalvergroting van distributie activiteiten in Benelux - oa door 2 bijkomende overnames sinds instap.

www.livwise.be

Rycobel

STATUS

Deelneming sinds 2020

SECTOR

Meet- en verbeterapparatuur

OMZET

15 miljoen euro

ACTIES

Samen met management team verderzetten van het groeiverhaal. Verkoop en aanwezigheid uitbreiden naar nieuwe landen, eigen Rycolab gamma verder uitbouwen en buy & build realiseren in bestaande en nieuwe segmenten. 

www.rycobel.com

Dynamica Real Estate

STATUS

Deelneming sinds 2017

Sector

Vastgoed

AANTAL UNITS IN ONTWIKKELING

Meer dan 150

Acties

Herontwikkeling van bestaand vastgoed tot nieuwe appartementen in regio Antwerpen. Dankzij Dynamica kan het aantal ontwikkelingen worden opgedreven en kan er worden uitgebreid naar andere steden.

logo Dynamica Real Estate
Lees getuigenis

Gigue

STATUS

Deelneming tussen 2011 en 2017

SECTOR

Damesmode (productie)

OMZET

10 miljoen euro

ACTIES

Hernieuwde groei van een succesvol maar stagnerend modemerk door verjonging van het merk, investeringen in marketing en versterking van het team. Alsook aantrekken van nieuwe multimerkenklanten, opening van eigen flagship stores, lancering professionele webshop en internationale expansie. Overgelaten in 2017.

www.gigue.com

Lees getuigenis