We hebben een enorme achterban om ideeën af te toetsen. Die wisselwerking leidt tot betere beslissingen.

— Pieter De Boeck
 
Arseaus Medical - Driving superior care
 

Schaalvoordelen in de praktijk

Arseus Medical - In 2009 startte Pieter de Boeck en zijn partner Rudy De Maarsschalck DMB Medical: een agentschap voor medische implantaten. Vandaag is er dankzij Dynamica een intensieve samenwerking met Arseus Medical. Inclusief alle schaalvoordelen die daarbij komen kijken.

Een wagen en een gsm. Dat waren de wapens van DMB Medical voor Dynamica op de proppen kwam. Vandaag telt het kleine bedrijf naast de twee partners drie personeelsleden en een eigen distributiecentrum. Pieter De Boeck: "De echte meerwaarde als agent creëer je pas als je zelf verdeler bent. Als tweemanszaak hadden we niet de financiële slagkracht voor een eigen administratie, magazijn en voorraad. Sinds de intrede van Jan en Cedric van Dynamica lukt dat wel. En goed."

De operationele ondersteuning maakt een groot verschil. Het zorgt voor tijdwinst én een focus op groei en sales.

PIETER DE BOECK

DMB Medical is één van de vier add-on overnames die Dynamica realiseerde bij Arseus Medical. Als mede-eigenaar zorgt Dynamica voor extra mogelijkheden voor DMB Medical. Vooral op vlak van ondersteuning. Medewerkers van Arseus nemen de back office, boekhouding, bestellingen, personeelszaken en andere administratie van DMB voor hun rekening. "Dat betekent een enorme tijdswinst voor ons. Zo focussen we op sales en groei in plaats van op het papierwerk."

Naast de link met Arseus, zorgen ook Jan en Cedric persoonlijk voor een toegevoegde waarde. Tijdens contractbesprekingen bijvoorbeeld, of met hun focus op continue investeringen voor groei. "Hun ervaring is heel erg belangrijk. En als het moet schuiven ze mee aan tafel. Vroeger deden we alles zelf, vandaag hebben we een enorme achterban om ideeën en mogelijkheden af te toetsen. Die wisselwerking leidt tot betere beslissingen."