Die ideale financieringsmix is nodig om als bedrijf én als bank te groeien.

— Geert Stulens

Langetermijnrelatie voor snelle financiering

BNP Paribas Fortis - Geen overname zonder solide financiering. Sinds de eerste overname van Foresco Packaging financierden Geert Stulens en Veerle Ronsyn van BNP Paribas Fortis haast elke overname van Dynamica. "Meer dan pure bankiers geven we advies over de ideale financieringsmix."

Als er één zaak Dynamica typeert is dat overnames snel in een stroomversnelling geraken. En dan is het zaak om ook een financiële partner te hebben die met dezelfde snelheid de financieringsdeal rond krijgt. "Elk dossier bekijken we professioneel, maar vaak kunnen we als bank sneller werken omdat Cedric en Jan hun huiswerk grondig doen. Dat is het voordeel van een langetermijnrelatie. Dynamica weet wat we kunnen en weet wat we daarvoor nodig hebben", aldus Geert Stulens die sinds de start de overnames van Dynamica financieel begeleidt.

Als bank kunnen we sneller werken omdat het huiswerk grondig is voorbereid.

Geert Stulens

Een standaardfinanciering voor een overnameproces bestaat niet. Elk bedrijf is anders, elke sector is anders. En complexe vragen, vragen om genuanceerde antwoorden. "We reiken in de eerste plaats een oplossing aan. Dat kan op vele manieren. De kunst is om de juiste mix te vinden tussen externe financiering en rendement op eigen vermogen. Die ideale mix is nodig om als bedrijf én als bank te groeien."

Eén van de redenen waarom de samenwerking tussen BNP Paribas Fortis en Dynamica goed loopt, is de nauwe betrokkenheid van alle partijen. "Cedric en Jan weten wat nodig is om toegevoegde waarde te creëren in een bedrijf. Die visie maken ze ook ons duidelijk. Waar we kunnen geven we onze ervaring mee, maar bij elk financieringsproject gaat het altijd meer om de mensen achter het bedrijf. Het feit dat Cedric en Jan zelf zeer actief betrokken zijn in hun overnames, pleit in hun voordeel."