Ik heb alle vrijheid, maar als er een prangende vraag is, bellen we snel. Dat werkt uitstekend.

— Stefan Balemans
 
Babylonia
 

Ambities krijgen vorm

Babylonia - Anderhalf jaar na de overname van Babylonia ziet de toekomst er positief uit. "Je voelt aan alles dat er enorm veel potentieel is. Met de nieuwe aanpak krijgen die ambities ook vorm", vertelt Stefan Balemans, general manager van de fabrikant en distributeur van babyartikelen.

Sinds mei 2016 is Stefan Balemans general manager en samen met Dynamica mede-eigenaar van Babylonia. En ook al is de periode nog relatief kort: het bedrijf schakelde een versnelling hoger met duidelijke ambities. Van het aanbod van de eigen merken verbeteren, de distributie internationaal uitbreiden tot schaalvergroting via overnames. 

"Ik neem de dagelijkse leiding voor mijn rekening, maar de strategische beslissingen gebeuren altijd in overleg met Jan en Cedric van Dynamica. Zo hebben we ingezet op een volwaardig B2C-platform met de komst van een webshop, een professionele partner voor onze beursstanden, een gestructureerd innovatietraject voor nieuwe producten en een complete automatisatie van de supply chain."

In korte tijd is er veel gebeurd: van een webshop tot een geautomatiseerde supply chain. De processen zijn klaar om groei te creëren.

stefan balemans

Intussen is de verkenning van nieuwe markten volop bezig en zijn er ook nieuwe aanwervingen gebeurd. "Daarin heb ik alle vrijheid, maar als er een prangende vraag is, bellen we snel. Dat werkt uitstekend. Jan, Cedric en ikzelf hebben een heel open communicatie." Die open communicatie is meteen een hulp bij onderhandelingen met leveranciers. Bij heikele punten werpen Jan en Cedric hun gewicht in de schaal. "Net omdat ze niet dagelijks in contact staan met onze leveranciers hebben Jan en Cedric iets meer speelruimte om het onderste uit de kan te halen. Zo krijgen we de beste voorwaarden en blijft mijn contact met de leverancier positief."